Bezlepkový kváskový mrkvový chlieb

  • Chlieb na raňajky je u mnohých pravidlo. Tento bezlepkový a kváskový mrkvový chlieb má nádhernú farbu a ešte lepšiu chuť.
pre recept na Bezlepkové mrkvové bagety s tekvicovými semienkami kliknite sem.
Bezlepkový kváskový mrkvový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas:
150 g  Bread mix white Liana
250 g  uvarená mrkva
120 g  voda
2 lyžice kvások
 
2. deň - cesto:
350 g  Bread mix white Liana
1   PL  ľanové semienka
1   PL  slnečnicové semienka
1   PL  tekvicové semienka
2   PL  nasekané orechy
2   KL  soľ
1   KL  mletá rasca
170 ml  voda (v ktorej sa varila mrkva)
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie 
 
 
 

Postup

1. Mrkvu pokrájame na kolieska a uvaríme ju vo vode. Vodu z mrkvy odložíme - budeme ju potrebovať nasledujúci deň do cesta. Uvarenú mrkvu rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť. Do misy dáme Bread mix white, mrkvu, vodu a kvások. Suroviny zmiešame vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 12 hodín. 
 
2. Na suchej panvici opečieme semienka a orechy a necháme vychladnúť. Do kuchynského robota dáme Bread mix white, opraženú zmes, soľ, rascu a vykysnutý mrkvový rozkvas. Prilejeme odloženú vodu z mrkvy a vypracujeme cesto. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 3 hodiny. 
 
3. Pomúčime pracovnú dosku, vyklopíme cesto, premiesime a vytvarujeme bochník podľa tvaru ošatky. Zo všetkých strán cesto pomúčime, aby sa neprilepilo, vložíme do ošatky a prikryjeme fóliou. Necháme kysnúť 2 hodiny. 
 
4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry plech na záparu. Vyhrejeme rúru na 240°C. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, vrch narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech, ktorý máme na dne nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, spodný plech vyberieme a chlieb postriekame vodou. Dopečieme 40 - 45 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.