Bezlepkové marokánky

  • Na bezlepkové marokánky potreté čokoládou si prudko a rýchlo navyknete.
Bezlepkové marokánky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

500 ml  smotana na šľahanie alebo varenie alebo mlieko
100 g  maslo
100 g  vlašské orechy
100 g  mix mandle, lieskové a kešu oriešky
100 g  sušené ovocie
100 g  kandizovaná citrónová a pomarančová kôra
8 lyžíc Universal mix Liana
6 lyžíc cukor trstinový
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
 
Na potretie:
100 g  Čokoláda 70% Liana
30    g  tuk (na polevy) 
 
 
 

Postup

1.  Z Universal mix, masla, cukru a smotany uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej kaše vmiešame nakrájané na menšie kúsky všetky orechy, ovocie a kôru. 
 
2. Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžičkou naberáme kašu a robíme kôpky ďalej od seba. Vidličkou alebo kávovou lyžičkou vytvarujeme placky. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 12 minút. 
 
3. Čokoládu spolu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnuté marokánky potrieme zospodu čokoládou a necháme stuhnúť.
 
Dobrý tip:
Ak sa nám kaša lepí na vidličku, tak ju namáčame do vody.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.