Bezlepkový jahodovo-tvarohový zákusok

Bezlepkový jahodovo-tvarohový zákusok

Trvanie: 01:30 (h:m) Porcie: 50 (ks)
kombinácia tvarohu, jahôd a bielkovej peny v jednom zákusku
Ingrediencie
Cesto
Krém
  • 500 g tvaroh
  • 120 g práškový cukor
  • 500 ml mlieko
  • 100 ml olej
  • 40 g Zlatý krém Liana
  • 1 ks vajce
  • 4 ks žĺtok
  • jahody
Sneh
  • 6 ks vaječný bielok
  • 6 lyžíc kryštálový cukor
  • štipka soli
  • plech 38x29 cm
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Vypracujeme cesto z Cake mix, kakaa, cukru, masla a vajec.

2. Preložíme na vymastený a pomúčený plech a rukou cesto roztlačíme. Môžeme použiť aj malý valček.

3. Urobíme krém. Do misky dáme tvaroh, cukor, olej, Zlatý krém, vajce, žĺtky, nakoniec mlieko a ručne vymiešame.

4. Vylejeme na cesto a dáme piecť na 200°C cca 10 minút. Po 10 minútach poukladáme na mierne zapečený tvaroh rozkrojené jahody a pečieme ešte 10 minút pri 200°C. Potom znížime teplotu na 150°C a ešte dopečieme 5 minút až budú okraje trochu hnedé.

5. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, soli a cukru.

6. Natrieme na koláč a vrch upravíme zúbkovanou stierkou.

7. Dáme piecť na 150°C 10 minút až sneh jemne zhnedne.

8. Necháme vychladnúť a pokrájame na štvorce.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Krém
  • 500 g tvaroh
  • 120 g práškový cukor
  • 500 ml mlieko
  • 100 ml olej
  • 40 g Zlatý krém Liana
  • 1 ks vajce
  • 4 ks žĺtok
  • jahody
Sneh
  • 6 ks vaječný bielok
  • 6 lyžíc kryštálový cukor
  • štipka soli
  • plech 38x29 cm
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné