Bezlepková veterníková torta

Bezlepková veterníková torta

Trvanie: 00:90 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Maxi verzia veterníka v podobe veterníkovej torty. Dá sa upiecť aj ako veterník na plechu s dvojnásobným množstvom všetkých surovín.
Ingrediencie
Cesto
  • 150 ml voda
  • 125 g rastlinný tuk / maslo
  • 125 g Cake mix Liana
  • 4 vajcia (veľkosť M)
  • štipka soli
Plnka
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 0,6 l mlieko
  • 2 vrecká Zlatý krém Liana
  • 125 g rastlinný tuk / maslo
Karamelová šľahačka
  • 6 PL kryštálový cukor
  • 300 ml mlieko
  • 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
  • 25 g kryštálový cukor
  • 4 PL mlieko
  • 75 - 90 g práškový cukor
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

CESTO:

Rastlinný tuk rozpustíme vo vriacej vode. Vysypeme Cake mix a miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom zašľaháme vajcia. Hotovú zmes dáme do cukrárenského vrecka a naplníme tortovú formu. Rúru vyhrejeme na 225°C. Pred pečením tortu postriekame vodou. Po vložení torty do rúry znížime teplotu na 180°C a pečieme 1 hodinu.

PLNKA:

Medzitým pripravíme plnku, ktorú uvaríme z cukru, mlieka a Zlatých krémov. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého postupne zašľaháme vychladnutú plnku a naplníme prerezaný korpus.

KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA:

Skaramelizujeme cukor. Následne prilejeme mlieko a necháme rozpustiť. Karamelové mlieko odložíme do chladničky. Po vychladnutí vsypeme Šľahačkové potešenie a vyšľaháme do tuha. Navrstvíme na plnku.

KARAMELOVÁ POLEVA:

Cukor upálime na karamel. Dolejeme mlieko a necháme rozpustiť. Pomaly pridáme práškový cukor a polejeme veterníkovú tortu.

Dobrý tip:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 125 g hladkej múky.

Dobrý tip 2 :
Korpus má byť po prekrojení zvnútra vlhký.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 150 ml voda
  • 125 g rastlinný tuk / maslo
  • 125 g Cake mix Liana
  • 4 vajcia (veľkosť M)
  • štipka soli
Plnka
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 0,6 l mlieko
  • 2 vrecká Zlatý krém Liana
  • 125 g rastlinný tuk / maslo
Karamelová šľahačka
  • 6 PL kryštálový cukor
  • 300 ml mlieko
  • 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
  • 25 g kryštálový cukor
  • 4 PL mlieko
  • 75 - 90 g práškový cukor
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné