Višňový zákusok

  • Zákusok, ktorý zaujme už svojím vzhľadom. A k tomu tá fantastická chuť!
Višňový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta 2 -krát:

3 vajcia

125 g práškového cukru

0,5 dcl voda

0,5 dcl olej

125 g polohrubá múka

1/2 Kypriaci prášok do pečiva Liana

1 lyžica Kakao tmavé Liana

 

Krém č. 1:

3 ks Vanilkový cukrársky krém za studena Liana

 

Krém č. 2:

2 ks Želatína a stužovač 2v1 višňa Liana

2 ks Zlatý krém Liana

cukor podľa chuti

 

Dodatky :

2 ks višne v želé 

0,5 l rastlinná šľahačka



Postup

1.     Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, primiešame olej, vodu, múku s práškom do pečivakakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

2.     Piškótu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch cca 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Postup zopakujeme 2 - krát, aby sme mali 2 pláty, alebo použijeme dvojitú dávku a prerežeme piškótu napoly.

3.     Krém č.1 vyšľaháme podľa návodu, natrieme na vychladnutý plát a potrieme višňami v želé.

4.     Do hrnca dáme 800 ml vody, rozmiešame Zlaté krémy a uvaríme. Želatíny vysypeme do misky a rozmiešame so 6 polievkovými lyžicami cukru. Zalejeme 2 dcl horúcej nie vriacej vody. Miešame, kým sa želatína nerozpustí a hneď vmiešame do uvareného zlatého krému. Takto hotový krém navrstvíme na koláč.

5.     Krém prikryjeme druhým plátom. Natrieme višne v želé a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku.  



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.