Trdelník škoricový, orechový, kakaový

  • škoricový, orechový, kakaový a obľúbený koláčik
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Trdelník škoricový, orechový, kakaový
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g hladká múka
250 ml mlieko
3 PL cukor
100 g maslo alebo bravčová masť
2 vajcia
1 ks droždie
1/2 KL soľ

Dodatky:
škoricový cukor Liana, kakao tmavé Liana + cukor, mleté orechy + cukor



Postup

1. Do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Necháme 10 minút odstáť.
2.Múku, soľ, vajcia a pripravený kvások z droždia zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené nie horúce maslo alebo masť. Dobre vymiesime.
3. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút.
4. Vykysnuté cesto prepracujeme. Časť cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky cca 2 cm. Jednotlivé pásiky obtáčame na pripravenú formu alebo valček. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 180°C asi 15 minút.
5. Po upečení potrieme roztopeným maslom a obalíme v škoricovom cukre alebo podľa chuti.

Tip: Ak nemáme pomôcky na pečenie trdelníka. Cesto rozložíme na plech na pečenie a pred pečením potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom alebo posypom podľa chuti.
 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.