Bezlepkový trdelník

  • Sladké pečivo, ktoré si nás opantá nielen svojou chuťou, ale aj vôňou
pre verziu tohto receptu s pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový trdelník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

470 g Bakery mix Liana
60 g roztopené maslo
50 ml slnečnicový olej
1 celé vajce
2 žĺtky
75 g kryštálový cukor
12 g čerstvé droždie
½ KL citrónová poleva
0,25 dl rum
250 ml mlieko
 

Ďalej potrebujeme :
olej na potretie
1 bielok na potretie
orechy na posyp
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Škoricový cukor Liana
 



 



Postup

  1. 1.     Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1PL cukru odobratého zo 75 g a droždie.
  2. 2.     Do misky dáme Bakery mix, kryštálový cukor, roztopené maslo, olej, vajce, žĺtky, rum, citrónovú polevu a nakoniec kvások a vypracujeme hustejšie cesto.
  3. 3.     Necháme kysnúť prikryté 30 minút.
  4. 4.     Potom cesto rozdelíme na toľko častí, koľko máme pomôcok na pečenie, môžeme aj vyvaľkať a pokrájať na pásiky.
  5. 5.     Naolejujeme poháre a formy.
  6. 6.     Z cesta vytvarujeme plochý úzky pás, obtočíme na pomôcky a pritlačíme.
  7. 7.     Natrieme bielkom a obalíme v posýpke orechovej, kokosovej, zo škoricového cukru alebo kakaa.
  8. 8.     Dáme piecť na 180°C teplovzdušne 25-30 minút.
  9. 9.     Ihneď horúce stiahneme z pomôcok, ide to ľahko.
  10. 10.   Môžeme trdelníky ešte raz posypať posýpkou alebo len práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom.


Dobrý tip :
 Pomôcky na pečenie trdelníka:

 

  • - forma na srnčí chrbát z jej vonkajšej strany
  • - drevený valček obalený alobalom
  • - zaváracie poháre
  • - originál forma na trdelník

 

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.