Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou

  • Orechovo - kakaové cesto natreté čokoládovo - mascarponovou plnkou. Jednoduchá torta, ktorá chutí báječne ...
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou
  • 84
    hodnotenie
  • Trvanie
    05:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Kakaové cesto :
6 ks vajcia
10 lyžíc polohrubá múka
12 lyžíc práškový cukor
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
6 lyžíc voda
 
Orechové cesto :
6 ks vajcia
100 g mleté orechy
80 g polohrubá múka
150 g práškový cukor
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Čokoládová plnka :
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
100 g čokoláda 70% Liana
 
Plnka mascarpone :
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo

250 g mascarpone

 



Postup

Postup kakaové cesto:
  1. 1.     Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.
  2. 2.     Múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao spolu zmiešame a preosejeme.
  3. 3.     Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.
  4. 4.     Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.
  5. 5.     Vylejeme cesto a pečieme na 170°C  50 minút.
  6. 6.     Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).
 
Postup orechové cesto:
  1. 1.     Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.
  2. 2.     Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a orechmi.
  3. 3.     Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.
  4. 4.     Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  5. 5.     Pečieme pri 170°C asi 45 minút.
  6. 6.     Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.

 

Postup čokoládová plnka:

1.       Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2.       Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.
3.       Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.

 

Postup plnka mascarpone:

  1. 1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
  2. 2.     Do masla vmixujeme vychladnutý puding.
  3. 3.     Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.

 

Postup torta:

  1. 1.     Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.
  2. 2.     Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.
  3. 3.     Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.
  4. 4.     Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.
  5. 5.     Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.




Čo si myslíte o tomto recepte?

84
Počet hodnotení: 8
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.