Naše recepty

Bezlepková torta s mascarpone-čokoládovou plnkou

Bezlepková torta s mascarpone-čokoládovou plnkou
Dľžka prípravy
5 hodín
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

Kakaové cesto:
6 ks vajcia
10 lyžíc Cake mix Liana
12 lyžíc práškový cukor
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
6 lyžíc voda

Orechové cesto:
6 ks vajcia
100 g mleté orechy
80 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor

Čokoládová plnka:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
100 g čokoláda 70% Liana

Plnka mascarpone:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
250 g mascarpone
 


Postup

Postup kakaové cesto:
  1. 1.     Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.
  2. 2.     Cake mixkakao spolu zmiešame a preosejeme.
  3. 3.     Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.
  4. 4.     Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.
  5. 5.     Vylejeme cesto a pečieme na 170°C  50 minút.
  6. 6.     Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).
 
Postup orechové cesto:
  1. 1.     Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.
  2. 2.     Pridáme Cake mix zmiešanú s orechmi.
  3. 3.     Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.
  4. 4.     Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  5. 5.     Pečieme pri 170°C asi 45 minút.
  6. 6.     Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
 
Postup čokoládová plnka:
  1. 1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
  2. 2.     Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.
  3. 3.     Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.

Postup plnka mascarpone:
1.       Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2.       Do masla vmixujeme vychladnutý puding.
3.       Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.


Postup torta:
  1. 1.     Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.
  2. 2.     Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.
  3. 3.     Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.
  4. 4.     Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.
  5. 5.     Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.


Produkty v recepte

ZLATÝ KRÉM  V PRÁŠKU LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM V PRÁŠKU LIANA 40 g

Krémový prášok vhodný na prípravu kŕemov.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH