Bezlepková torta s mascarpone-čokoládovou plnkou

  • Orechovo - kakaové cesto natreté čokoládovo - mascarponovou plnkou. Jednoduchá torta, ktorá chutí báječne ...
pre verziu tohto receptu s pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepková torta s mascarpone-čokoládovou plnkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    05:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Kakaové cesto:
6 ks vajcia
10 lyžíc Cake mix Liana
12 lyžíc práškový cukor
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
6 lyžíc voda

Orechové cesto:
6 ks vajcia
100 g mleté orechy
80 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor

Čokoládová plnka:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
100 g čokoláda 70% Liana

Plnka mascarpone:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
250 g mascarpone
 




Postup

Postup kakaové cesto:
  1. 1.     Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.
  2. 2.     Cake mixkakao spolu zmiešame a preosejeme.
  3. 3.     Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.
  4. 4.     Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.
  5. 5.     Vylejeme cesto a pečieme na 170°C  50 minút.
  6. 6.     Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).
 
Postup orechové cesto:
  1. 1.     Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.
  2. 2.     Pridáme Cake mix zmiešanú s orechmi.
  3. 3.     Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.
  4. 4.     Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  5. 5.     Pečieme pri 170°C asi 45 minút.
  6. 6.     Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
 
Postup čokoládová plnka:
  1. 1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
  2. 2.     Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.
  3. 3.     Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.

Postup plnka mascarpone:
1.       Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2.       Do masla vmixujeme vychladnutý puding.
3.       Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.


Postup torta:
  1. 1.     Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.
  2. 2.     Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.
  3. 3.     Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.
  4. 4.     Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.
  5. 5.     Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.




Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.