Slivkový perník s marcipánom

  • Upečte si s nami tento vynikajúci zákusok
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Slivkový perník s marcipánom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

3,5 pohára múky polohrubej,
3/4 pohára trstinového cukru,
4 vajcia,
1 pohár tmavého medu,
1/2 pohára silnej kávy,
200 g sušených sliviek,
2 lyžice oleja,
4 lyžice slivovice,
1/2 lyžičky soli,
1 a 1/2 Kypriaceho prášku do perníka Liana,
1 lyžička Sódy bikarbóny Liana,
1 lyžička škorice mletej Liana,
200 g slivkového lekváru,
100 g marcipánovej hmoty,
200 g horkej čokolády,
2 lyžičky masla + lyžička na vymastenie plechu



Postup

Horúcu kávu zmiešame s medom, olejom a slivovicou a necháme vychladnúť. Sušené slivky nakrájame na malé kocky a jemne posypeme múkou aby sa na seba nelepili. Celé vajcia vyšľaháme do peny a pridávame po lyžiciach cukor a postupne aj vychladnutý sirup z medu, kávy, oleja a slivovice. Preosiatu múku s kypriacim práškom do perníka, soľou, sódou i škoricou zmiešame s tekutými surovinami a sušenými slivkami. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 30-40 minút pri teplote 170-180°C. Upečené cesto prevrátime spolu s plechom na drevenú dosku. Plech odoberieme až keď korpus vychladne.

Marcipán rozvaľkáme na práškovom cukre na tenko.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom na polevu.

Vychladnuté cesto rozkrojíme na tri vrstvy. Na prvú natrieme slivkový lekvár, prikryjeme druhým cestom, na druhý dáme rozvaľkaný marcipán a zakryjeme tretím cestom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.