Naše recepty

Bezlepkový slivkový perník s marcipánom

Bezlepkový slivkový perník s marcipánom
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
24 kusov

Ingrediencie

Cesto:
3 poháre (2,5 dl) Fine mix Liana
3/4 pohár trstinový cukor
4 vajcia veľkosti L
1 pohár medu
1/2 pohár silnej kávy
200g sušené slivky Liana
2 lyžice oleja
4 lyžice slivovica
1/2 KL soľ
 
Slivková plnka:
200 g slivkový lekvár
 
Marcipánová plnka:
200g marcipán
 
Čokoládová poleva:
150g čokoláda Liana
2PL maslo
 

Postup

1. Horúcu kávu zmiešame s olejom a slivovicou a ak troška vychladne na 80°C pridáme med a necháme vychladnúť.
2. Celé vajíčka rozšľaháme mixérom. Postupne pridáme trstinový cukor a vychladnutú kávovú zmes. Sušené slivky zaprášime zmesou Fine mix.
3. Do vyšľahanej hmoty ručne vmiešame zmes Fine mix spolu so soľou a nakoniec slivky.
4. Maslom vymastíme plech, uložíme na neho papier na pečenie a vylejeme cesto. Plech použijeme v rozmeroch 20x30cm. Pečieme na 170°C 35 minút.
5. Koláč po vybratí z rúry pretočíme na dosku a necháme aj s plechom vychladnúť.
6. Cesto rozrežeme na 3 pláty pílkou na tortu. Prvý plát natrieme slivkovým lekvárom, priložíme na neho druhý plát potretý vyvaľkaným marcipánom a zakryjeme tretím plátom. Vrch polejeme čokoládou roztopenou v mikrovlnke. 
7. Vychladnutý koláč narežeme na kúsky.

Produkty v recepte

Slivkový lekvár 4kg

Slivkový lekvár 4kg

Slivkový lekvár 4kg.
Cena / ks: 10,00 € s DPH
Sušené slivky 1kg

Sušené slivky 1kg

Sušené ovocie.
Cena / ks: 6,20 € s DPH
Čokoláda Liana 60% 1kg

Čokoláda Liana 60% 1kg

Čokoláda LIANA 60% 1kg.
Cena / ks: 5,80 € s DPH
BEZ LEPKU
Fine mix Liana 300g

Fine mix Liana 300g

Bezlepková zmes na perníky
Cena / ks: 3,50 € s DPH