Bezlepkový slivkový perník s marcipánom

  • Výborná kombinácia sušených sliviek, čokolády a marcipánu
pre verziu tohto receptu s pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový slivkový perník s marcipánom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
3 poháre (2,5 dl) Fine mix Liana
3/4 pohár trstinový cukor
4 vajcia veľkosti L
1 pohár medu
1/2 pohár silnej kávy
200g sušené slivky Liana
2 lyžice oleja
4 lyžice slivovica
1/2 KL soľ
 
Slivková plnka:
200 g slivkový lekvár
 
Marcipánová plnka:
200g marcipán
 
Čokoládová poleva:
150g čokoláda Liana
2PL maslo
 


Postup

1. Horúcu kávu zmiešame s olejom a slivovicou a ak troška vychladne na 80°C pridáme med a necháme vychladnúť.
2. Celé vajíčka rozšľaháme mixérom. Postupne pridáme trstinový cukor a vychladnutú kávovú zmes. Sušené slivky zaprášime zmesou Fine mix.
3. Do vyšľahanej hmoty ručne vmiešame zmes Fine mix spolu so soľou a nakoniec slivky.
4. Maslom vymastíme plech, uložíme na neho papier na pečenie a vylejeme cesto. Plech použijeme v rozmeroch 20x30cm. Pečieme na 170°C 35 minút.
5. Koláč po vybratí z rúry pretočíme na dosku a necháme aj s plechom vychladnúť.
6. Cesto rozrežeme na 3 pláty pílkou na tortu. Prvý plát natrieme slivkovým lekvárom, priložíme na neho druhý plát potretý vyvaľkaným marcipánom a zakryjeme tretím plátom. Vrch polejeme čokoládou roztopenou v mikrovlnke. 
7. Vychladnutý koláč narežeme na kúsky.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.