Pudingáč

Pudingáč

Všetci ho poznáme z detstva, chutný a dlho vláčny kysnutý koláč plný obľúbeného pudingu.

Bez lepku pre recept na Bezlepkový pudingáč

Ingrediencie
Cesto
  • 1 kg hladká múka
  • 3 ks vaječné bielky
  • 2 lyžičky soľ
  • 1 1/2 droždie
  • 3 1/2 lyžíc oleja
  • 15 dkg práškový cukor
  • 0,5 l mlieko
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do teplého mlieka dáme droždie a trocha cukru. Počkáme, kým kvások vykysne a pridáme ho do ostatných surovín na cesto. Vyšľaháme 3 bielky na tuhý sneh a zarobíme do cesta, ktoré necháme vykysnúť.

2. Z vykysnutého cesta urobíme 6 bochníkov. Každý rozvaľkáme a natrieme plnkou. Spravíme závin a po 2 spletieme spolu. Pred vložením do rúry potrieme žĺtkom. Pečieme pri 170st cca 25 minút.

Postup plnka :
Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame rastlinný tuk.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 1 kg hladká múka
  • 3 ks vaječné bielky
  • 2 lyžičky soľ
  • 1 1/2 droždie
  • 3 1/2 lyžíc oleja
  • 15 dkg práškový cukor
  • 0,5 l mlieko
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné