Pudingáč

  • Chutný a mäkký aj niekoľko dní.
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Pudingáč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
1 kg hladká múka
3 ks vaječné bielky
2 lyžičky soľ
1 1/2 droždie
3 1/2 lyžíc oleja
15 dkg práškový cukor
0,5 l mlieko

Plnka :
1/2 l mlieko
1 celé balenie pudingu tmavá čokoláda a z ďalšieho balenia odoberieme ešte 30 g (120g)
3 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
30 dkg kryštálový cukor 
25 dkg rastlinný tuk 



Postup

1.      Do teplého mlieka dáme droždie a trocha cukru. Počkáme, kým kvások vykysne a pridáme ho do ostatných surovín na cesto.
2.     Vyšľaháme 3 bielky na tuhý sneh a zarobíme do cesta, ktoré necháme vykysnúť.
3.     Z vykysnutého cesta urobíme 6 bochníkov.
4.     Každý rozvaľkáme a natrieme plnkou.
5.     Spravíme závin a po 2 spletieme spolu.
6.     Pred vložením do rúry potrieme žĺtkom.
7.     Pečieme pri 170st cca 25 minút.

Postup plnka :
1.     Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame rastlinný tuk. 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.