Naše recepty

Bezlepkový pudingáč

Bezlepkový pudingáč
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
stredná
Počet porcií
30 kusov

Ingrediencie

Cesto:
500g Bakery mix Liana
50g kryštálový cukor
3 PL olej
21 g droždie
450 ml mlieko
3 bielka
 
Čokoládová plnka:
350 ml mlieko
1/2 sáčka puding Liana Exclusive Tmavá čokoláda
100 g kryštálový cukor
125 g rastlinný tuk
 
 
 

Postup

1. Urobíme kvások: 250 ml mlieko, droždie, pridáme trocha cukru a necháme nakysnúť 10 minút.
 
2. Do ďalšej misky si pripravíme zmes Bakery mix, olej, cukor a vylejeme vykysnutý kvások. Dolejeme ostatné mlieko a sneh z bielkov. Mixérom vypracujeme hladké cesto a pod fóliou necháme kysnúť 30 minút (ak je viac nakysnuté horšie sa s ním pracuje).
 
3. Cesto uložíme na dosku a rozdelíme na 4 časti. Každú časť cesta znova dobre spracujeme, aby sa dalo dobre rozvaľkať a stáčať.
 
4. Každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie na ktorom budeme piecť do tvaru obdĺžnika a natrieme vychladnutou plnkou. Cesto stočíme ako koláč.
 
5. Zoberieme 2 časti a stočíme. Treba dávať pozor, pretože cesto je jemné. Necháme ho podkysnúť 30 minút.
 
6. Následne ho potrieme žĺtkom a pečieme 35 minút pri teplote 180°C. Vychladnutý koláč môžeme nakrájať.
 
Dobrý tip:
Najprv uvaríme plnku, aby nám stihla vychladnúť.

Produkty v recepte

Novinka
Puding Tmavá čokoláda Liana Excl. 94g

Puding Tmavá čokoláda Liana Excl. 94g

Puding príchuť tmavá čokoláda rady Liana exclusive.
Cena / ks: 0,59 € s DPH
Novinka
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH