Pardubické medovníčky zo Salajky

  • vynikajúce, trvanlivé, mäkkučké a bez tuku..
Pardubické medovníčky zo Salajky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

SIRUP:
500 g kryštálového cukru
250 ml vody
1 lyžičku sódy bikarbóny Liana 



 

CESTO:
1,1 kg hladkej múky
1 ks Salajky jelenia soľ Liana
1 ks Kypriaceho prášku
        do perníka Liana

1 lyžička mletej škorice Liana
200 g roztopeného medu
50 g džemu alebo lekváru
2 ks vajcia
vychladnutý pripravený sirup



 

PLNKA:
zomleté upečené zvyšky

zo 6. a 7. cesta
150-200 g zomleté orechy
1,5 dcl vriaca voda
350 ml džem



Postup

1. Zmiešame všetky ingrediencie na sirup a mierne necháme vrieť 5-7 minút.



2. Všetko suroviny na cesto polu zmiesime, zabalíme do potravinovej fólie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 7 častí, rozvaľkáme na 3 mm, povykrajujeme a pečieme na papieri na pečenie 3-5 min. cca na 200°C - majú byť hladké nepripečené. Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7.cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku.



3. Zomleté orechy zaparíme vriacou vodou asi 1,5 dcl a pridáme približne 350 ml džemu. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.

Sú trvanlivé a vydržia aj mesiac.

Dobrú chuť!



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.