Naše recepty

Pardubické medovníčky zo Salajky

Pardubické medovníčky zo Salajky
Dľžka prípravy
1,5 hod.
Náročnosť prípravy
stredná

Ingrediencie

SIRUP:
500 g kryštálového cukru
250 ml vody
1 lyžičku sódy bikarbóny Liana 

 

CESTO:
1,1 kg hladkej múky
1 ks Salajky jelenia soľ Liana
1 ks Kypriaceho prášku
        do perníka Liana

1 lyžička mletej škorice Liana
200 g roztopeného medu
50 g džemu alebo lekváru
2 ks vajcia
vychladnutý pripravený sirup

 

PLNKA:
zomleté upečené zvyšky

zo 6. a 7. cesta
150-200 g zomleté orechy
1,5 dcl vriaca voda
350 ml džem

Postup

1. Zmiešame všetky ingrediencie na sirup a mierne necháme vrieť 5-7 minút.

2. Všetko suroviny na cesto polu zmiesime, zabalíme do potravinovej fólie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 7 častí, rozvaľkáme na 3 mm, povykrajujeme a pečieme na papieri na pečenie 3-5 min. cca na 200°C - majú byť hladké nepripečené. Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7.cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku.

3. Zomleté orechy zaparíme vriacou vodou asi 1,5 dcl a pridáme približne 350 ml džemu. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.

Sú trvanlivé a vydržia aj mesiac.

Dobrú chuť!

Produkty v recepte

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
ŠKORICA mletá LIANA 20 g

ŠKORICA mletá LIANA 20 g

Mletá škorica.
Cena / ks: 0,16 € s DPH
KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

KYPRIACI PRÁŠOK do perníka LIANA 20 g

Kypriaci prášok do perníka.
Cena / ks: 0,15 € s DPH
SÓDA BIKARBÓNA  LIANA 100 g

SÓDA BIKARBÓNA LIANA 100 g

Sóda bikarbóna v kelímku.
Cena / ks: 0,19 € s DPH