Pardubické medovníčky zo Salajky

  • Vynikajúce, trvanlivé, mäkučké a bez tuku..
pre recept na Bezlepkový pardubický perník kliknite sem.
Pardubické medovníčky zo Salajky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    60
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
1,1 kg múka hladká
1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 KL Škoricový cukor Liana
200 g roztopený med
50 g džem alebo lekvár
2 vajcia
vychladnutý pripravený sirup
 
Sirup:
500 g cukor kryštálový
1 KL Sóda bikarbóna Liana
250 ml voda
 
Plnka:
zomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. cesta
150 - 200 g mleté orechy
150 ml vriaca voda 
350 ml džem

 

 

 

Postup

1. Suroviny na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.
 
2. Suroviny na cesto spolu zmiesime a necháme zabalené v potravinovej fólii do ďalšieho dňa.
 
3. Cesto rozdelíme na 7 častí, rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a povykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na papieri na pečenie 3 - 5 minút pri 200°C (majú byť hladké nepripečené).
 
4. Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku. Mleté orechy zaparíme vriacou vodou a pridáme džem. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.

Dobrý tip:
Sú trvanlivé a vydržia aj mesiac.

 

 

 

 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.