Bezlepkový pardubický perník

  • Obľúbená sladkosť pre malých aj veľkých.
Bezlepkový pardubický perník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Sirup:
250 g kryštálového cukru,
125 ml vody,
½ lyžičky sódy bikarbóny Liana

 

Cesto:
250-300 g Fine mix Liana,
250 g Cake mix Liana,
½ vrecka Salajky jelenia soľ Liana,
100 g roztopeného medu,
25 g džemu alebo lekváru,
1 vajce 
vychladnutý sirup,

 

Plnka:
zomleté upečené zvyšky,
100 g zomleté orechy
asi1 dcl vriacej vody
cca 200 ml džemu,

 

Čokoláda alebo čokoládová poleva

 


 


 



Postup

1. Suroviny na sirup dáme do hrnca a necháme mierne vrieť 5-7 minút. Odložíme na chladné miesto.
2. Suroviny na cesto spracujeme v miske s dobre vychladnutým uvareným sirupom.

3. Všetko spolu zmiesime, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky do druhého dňa.

4. Cesto rozdelíme na 4 častí, rozvaľkáme na podložke posypanej zmesou Cake mix Liana na hrúbku 3 mm povykrajujeme rôzne tvary. My sme vyskúšali pokrájať na obdĺžníky ako klasicé pardubické perníky z obchodu. Pečieme na papieri na pečenie 3-5 min. cca na 180-200°C - majú byť hladké nepripečené. Zvyšky po vykrojení z 3. a 4.cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku.
4.
Zomleté zvyšky a orechy zaparíme vriacou vodou asi 1 dcl a pridáme približne 200 ml džemu. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme alebo obalíme v čokoláde. Uložíme do uzavretej nádoby na pár dní pokiaľ nezmäknú

 

Dobrý tip: Perník môžme naplniť len čisto džemom alebo lekvárom a obaliť v čokoláde. Čím je perník hrubší, tým dlhší čas potrebuje na zmäknutie. Ak dáme do nádoby s perníkmi rozkrojené jabĺčko, rýchlejšie nám zmäknú. Perníky sú trvanlivé.

 



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.