Naše recepty

Marlenka bez lepku

Marlenka bez lepku
Dľžka prípravy
4 hodiny
Náročnosť prípravy
stredná
Počet porcií
24 kusov

Ingrediencie

Cesto:
150 g rastlinný tuk 
3 lyžice med
3 ks vajcia
230 g práškový cukor
450 g Cake mix Liana
1/2 lyžice Sóda bikarbóna Liana
1 kávová lyžička ocot
 
Plnka:
250 g maslo
600 ml mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 lyžice koňak
4 lyžice kryštálový cukor
1 kondezované karamelové mlieko
 
Dodatky:
30 g na posyp mleté orechy
 
 
 

 

Postup

1. Do hrnca dáme tuk na pečenie, med, cukor a rozpustíme.
2. Pridáme celé vajcia, ocot, sódu bikarbónu a miešame. Začne peniť, ale miešame až hmota zhnedne.
3. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4. Do misky nasypeme zmes Cake mix, vylejeme medovú hmotu a spracujeme cesto. Necháme hodinu prikryté  v teple odstáť.
5. Dáme na pracovnú dosku a rozdelíme na 5 častí. Na papieri na pečenie vyvaľkáme asi 2 cm od okraja. Pečieme na 180°C 5 minút. Po upečení okraje ihneď zarovnáme. Odrezky dáme do misky, pomrvíme, zmiešame s orechami a použijeme ako posýpku na vrch.
6. Následne vychladnuté pláty začneme plniť. Prvý plát necháme na papieri na pečenie a potrieme plnkou z prvej misky.
7. Zakryjeme druhým plátom a natrieme plnkou z druhej misky.
8. Takto poskladáme všetky pláty a na vrch natrieme piatu plnku, ktorú posypeme odrezkami zmiešanými s orechami.
9. Necháme do nasledujúceho dňa stuhnúť.
10. Nakoniec môžeme ozdobiť aj čokoládou.
 

Postup plnka:

1. Z mlieka, cukru a Zlatých krémov pripravíme hustý puding. Necháme vychladnúť.

2. Zamixujeme maslo a koňak. Postupne pridáme karamelové mlieko a vyšľaháme do hladkej plnky. Rozdelíme do 5 misiek.

 

Produkty v recepte

SÓDA BIKARBÓNA  LIANA 100 g

SÓDA BIKARBÓNA LIANA 100 g

Sóda bikarbóna v kelímku.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x CAKE MIX Liana

AKCIA 3 x CAKE MIX Liana

Cena / ks: 12,00 € s DPH