Naše recepty

Bezlepková kakaová marlenka

Bezlepková kakaová marlenka
Dľžka prípravy
4 hodiny
Náročnosť prípravy
stredná
Počet porcií
18 kusov

Ingrediencie

Cesto:

150 g rastlinný tuk
3 PL med
3 vajcia
230 g práškový cukor
½ KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL ocot
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
150 g Fine mix Liana
250 g Cake mix Liana

Plnka:
250 g maslo
600 ml mlieko
1 ks Puding mliečna čokoláda Liana Exclusive
4 PL kryštálový cukor
1 kondenzované karamelové mlieko
2 PL koňak
 

Dodatky: 30 g orechy na vrch marlenky
 

Postup

1.           Do hrnca dáme med, cukor, maslo a rozpustíme.
  1. 2.           Pridáme celé vajcia a za stáleho miešania sódu aj ocot.
  2. 3.           Začne to šumieť, ale miešame až hmota zhnedne. Necháme mierne schladiť.
  3. 4.           Do misky dáme zmesi Cake a Fine mix  spolu s kakaom. Spravíme jamku do ktorej vlejeme medovú hmotu a spracujeme cesto. Cesto sa bude zdať riedke, ale po odstatí zhustne.
  4. 5.           Zakryjeme a necháme v teple 60 minút odpočívať.
  5. 6.           Pokiaľ nám cesto odpočíva spravíme plnku.
  6. 7.           Následne cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré si odvážime, aby boli presné.
  7. 8.           Každý kúsok vyvaľkáme na papieri na pečenie cca 2 cm od okraja.
  8. 9.           Pripravíme si všetky cesta, pretože pečenie je rýchle.
  9. 10.         Prvé dáme na plech aj s papierom na pečenie na 180st 6 minút.
  10. 11.         Po upečení okraje ihneď zarovnáme a okrajky odložíme.
  11. 12.         Ďalej upečieme druhé cesto, ktoré hneď po upečení uložíme na prvé cesto a okraje znova orežeme nožom.
  12. 13.          Takto upečieme všetky pláty.
  13. 14.          Vychladnuté plníme krémom. Prvý plát dáme na tácku a potrieme plnkou.
  14. 15.           Uložíme druhý plát a natrieme rovnako všetky pláty. Na vrch dáme plnku na ktorú namrvíme odrezky zmiešané s orechami.
  15. 16.           Dáme dobre vychladnúť a stuhnúť najlepšie do druhého dňa a nakrájame na trojuholníky.
 
Postup plnka:
  1. 1.           Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme dobre vychladnúť.
  2. 2.           Vmixujeme ho do vyšľahaného masla.
  3. 3.           Nakoniec prišľaháme kondenzované karamelové mlieko a koňak.
  4. 4.           Plnku rozdelíme do 5 misiek.


Produkty v recepte

SÓDA BIKARBÓNA 25 g

SÓDA BIKARBÓNA 25 g

Sóda bikarbóna v sáčku.
Cena / ks: 0,09 € s DPH
SÓDA BIKARBÓNA  LIANA 100 g

SÓDA BIKARBÓNA LIANA 100 g

Sóda bikarbóna v kelímku.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
BEZ LEPKU
Fine mix Liana 300g

Fine mix Liana 300g

Bezlepková zmes na perníky
Cena / ks: 3,50 € s DPH