Bezlepková kakaová marlenka

  • Pripravili sme pre Vás aj túto medovú dobrotu v kakaovej verzii
Bezlepková kakaová marlenka
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    04:00
    (h:m)
  • Porcie
    18
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

150 g rastlinný tuk
3 PL med
3 vajcia
230 g práškový cukor
½ KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL ocot
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
150 g Fine mix Liana
250 g Cake mix Liana

Plnka:
250 g maslo
600 ml mlieko
1 ks Puding mliečna čokoláda Liana Exclusive
4 PL kryštálový cukor
1 kondenzované karamelové mlieko
2 PL koňak
 

Dodatky:

30 g orechy na vrch marlenky
 

 

 

 

Postup

1. Do hrnca dáme med, cukor, maslo a rozpustíme.
2. Pridáme celé vajcia a za stáleho miešania sódu aj ocot. Začne to šumieť, ale miešame až hmota zhnedne. Necháme vychladnúť.
3. Do misky dáme Cake mix a Fine mix spolu s kakaom. Spravíme jamku, do ktorej vlejeme medovú hmotu a spracujeme cesto. Cesto sa bude zdať riedke, ale po odstatí zhustne. Zakryjeme a necháme v teple 60 minút odpočívať.
4. Následne cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré odvážime, aby boli rovnaké. Každý kúsok vyvaľkáme na papieri na pečenie cca 2 cm od okraja.
5. Prvé dáme na plech aj s papierom na pečenie na 180st 6 minút. Po upečení okraje ihneď zarovnáme a okrajky odložíme.
6. Podobne upečieme všetky pláty.
7. Vychladnuté plníme krémom. Prvý plát dáme na podložku a potrieme plnkou. Uložíme druhý plát a natrieme rovnako všetky pláty. Na vrch tiež dáme plnku, na ktorú namrvíme odrezky zmiešané s mletými orechami. Necháme dobre stuhnúť. 
 
Postup plnka:

1. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme dobre vychladnúť.

2. Vmixujeme ho do vyšľahaného masla.

3. Nakoniec prišľaháme kondenzované karamelové mlieko a koňak. Plnku rozdelíme do 5 misiek.
 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.