Jablká pod perinkou

  • Jabĺčka posypané škoricovým cukrom ponorené do vanilkovej plnky zo Zlatého krému Liana.
Jablká pod perinkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g  polohrubá múka
80    g  práškový cukor
80    g  maslo
1     ks  vajce
1     ks  Vanilínový cukor Liana
½   vrecka  Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Plnka jablková:
1 ks  Škoricový cukor Liana
2 ks  menšie jablká
 
Plnka pudingová:
400 ml mlieko
1       ks  Zlatý krém Liana
3      PL  cukor
 
Ďalej potrebujeme:
malá forma 12 x 30 cm alebo na väčší plech 3 -násobná dávka surovín
 
 
 

 

Postup

1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto. Necháme odležať v chladničke.
 
2. Očistené jablká prekrojíme na polovice a posypeme škoricovým cukrom. 
 
3. Cesto rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke a prenesieme do formy / na plech. 
 
4. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a cukru. Puding vylejeme na cesto a na puding uložíme polovice jabĺk posypené škoricovým cukrom. 
 
5. Rozvaľkáme druhú menšiu polovicu cesta opäť na papieri na pečenie a zakryjeme puding s jablkami. Upečieme v rúre pri teplote 175°C 20 - 30 minút. 
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou polohrubej múky za 200 g Universal mix Liana alebo Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok do pečiva. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.