Krehký jablkový koláč s pudingom

  • Krehké cesto s nastrúhanými jablkami a pudingovou plnkou.
pre recept na Jablká pod perinkou kliknite sem.
Krehký jablkový koláč s pudingom
  • 96
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
150 ml biely jogurt 
600 g  múka polohrubá
250 g  cukor práškový 
250 g  maslo
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
štipka soli
vajce
 
Jablková plnka:
2 vrecká Škoricový cukor Liana
8 ks  nastrúhané jablká
 
Pudingová plnka:
3 vrecká Zlatý krém Liana
5 lyžíc    cukor
1  liter    mlieko    

Postup

1. V miske zmiešame suroviny na cesto. Uložíme do chladničky.
 
2. Očistíme a nastrúhame jablká, šťavu vytlačíme rukami. K jablkám primiešame škoricový cukor. 
 
3. Cesto rozdelíme na dve časti v pomere 2:1, rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke a prenesieme na plech. 
 
4. Na cesto navrstvíme jablká. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a cukru. Puding vylejeme na jablká.
 
5. Rozvaľkáme druhú menšiu polovicu cesta a rozvaľkáme opäť na papieri na pečenie a prenesieme na mierne vychladnutý puding.
 
6. Upečieme pri teplote 175°C cca 30 minút.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou polohrubej múky za 600 g Universal mix Liana alebo Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok do pečiva.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

96
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.