Naše recepty

Domáci jahodový džem s kúskami jahôd

Domáci jahodový džem s kúskami jahôd
Dľžka prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

3 kg jahody
3 ks Želírka Liana 2:1
1 ks Kyselina citrónová Liana 20 g
štipka Kyselina sorbová Liana
1,5 kg cukor trstinový (môže byť aj biely)

 

Postup

1.      Jahody rozdrvíme tak, aby sme medzi nimi mali aj väčšie kúsky.
2.     Dáme do hrnca variť spolu s Želírkou Liana a Kyselinou citrónovou Liana. Privedieme k varu.
3.     Vsypeme cukor a štipku Kyseliny sorbovej Liana. Za stáleho miešania varíme do rozpustenia cukru.
5. Nalejeme do čistých pohárov, zavrieme viečkom a otočíme hore dnom do vychladnutia.

 

- nemusíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania.

- podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia.

- kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia.

- kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto nie je nutné ju pridavať ešte naviac, ale dodáva sa pre prípad, že viečko by nebolo dokonale uzavreté, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.

Produkty v recepte

Kyselina citrónová 20g

Kyselina citrónová 20g

Kyselina citrónová v šačku.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
KYSELINA citrónová 80 g (kelimok)

KYSELINA citrónová 80 g (kelimok)

Kyselina citrónová v kelímku.
Cena / ks: 0,28 € s DPH
KYSELINA sorbová 2 g

KYSELINA sorbová 2 g

Konzervačný prípravok.
Cena / ks: 0,10 € s DPH
ŽELÍRKA 2:1 20 g

ŽELÍRKA 2:1 20 g

Želírujúci prípravok.
Cena / ks: 0,50 € s DPH