Domáci jahodový džem s kúskami jahôd

  • Rýchly, chutný džem s kúskami jahôd, ktorý si zamilujete pre jeho jednoduchú prípravu.
Domáci jahodový džem s kúskami jahôd
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

3 kg jahody
3 ks Želírka Liana 2:1
1 ks Kyselina citrónová Liana 20 g
štipka Kyselina sorbová Liana
1,5 kg cukor trstinový (môže byť aj biely)

 

 

 

 

 

Postup

1.      Jahody rozdrvíme tak, aby sme medzi nimi mali aj väčšie kúsky.
2.     Dáme do hrnca variť spolu s Želírkou Liana a Kyselinou citrónovou Liana. Privedieme k varu.
3.     Vsypeme cukor a štipku Kyseliny sorbovej Liana. Za stáleho miešania varíme do rozpustenia cukru.
5. Nalejeme do čistých pohárov, zavrieme viečkom a otočíme hore dnom do vychladnutia.
 
- nemusíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania.
- podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia.
- kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia.
- kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto nie je nutné ju pridavať ešte naviac, ale dodáva sa pre prípad, že viečko by nebolo dokonale uzavreté, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.