Lahôdkový čerešňový džem

  • Letné obdobie milujeme práve aj pre čerstvé ovocie, z ktorého môžeme pripraviť chutné domáce džemíky. Už ste pripravovali domáci čerešňový džem? S našou Želírkou Liana to bude rýchlovka, žiadne zdĺhavé státie pri sporáku. Nemusíte sa obávať, že pridaním Želírky Váš džem už nebude domáci. Práve naopak, džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne dlho a zároveň naša Želírka obsahuje pektín z ovocia ako sú jablká a citrusy a tie spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu.
pre recept na Domáci jahodový džem s kúskami jahôd kliknite sem.
Lahôdkový čerešňový džem
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g odkôstkované čerešne
250 g cukor kryštálový
½ vrecka Želírka 2:1 Liana
1 KL Kyselina citrónová Liana

Postup

1. Odkôstkujeme umyté čerešne. Rozmixujeme tak, aby ostali aj kúsky čerešní. Do misky nasypeme ½ vrecka Želírky Liana, z 250 g cukru odoberieme 2 PL a pridáme ku Želírke Liana. Vsypeme do rozmixovaných čerešní a za stáleho miešania privedieme k varu.
 
2. Pre lepšiu chuť a farbu pridáme 1 KL Kyseliny citrónovej Liana. Vysypeme zvyšný cukor a miešame ešte 2 - 3 minúty.
 
3. Z povrchu odoberieme penu. Ešte horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom do vychladnutia. 
 
Dobrý tip:
V prípade príliš prezretých čerešní pridáme štipku Kyseliny sorbovej Liana.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.