Naše recepty

Domáci hustý jahodový sirup so Želírkou

Domáci hustý jahodový sirup so Želírkou
Dľžka prípravy
40 minút
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

2 kg jahody
2,5 l vody
1 ks Želírka Liana 2:1
1 ks Kyselina citrónová Liana 20 g
štipka Kyselina sorbová Liana
3 kg cukor trstinový alebo biely
 

Postup

1.     Umyté jahody nasekáme alebo len mierne pomixujeme a dáme do hrnca s vodou a kyselinou citrónovou prevariť.
2.      Následne prepasírujeme cez sitko. Vznikne nám asi 3,5 l šťavy. Dáme do hrnca variť spolu s Želírkou a 2 lyžicami cukru. Privedieme k varu a vsypeme zvyšok cukru, ktorý miešaním necháme rozpustiť.
3.      Nakoniec pridáme štipku Kyseliny sorbovej Liana.
4.      Nalejeme do čistých najlepšie sklenených fliaš, uzavrieme.
5.      Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

 

- naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia zahustenie sirupu.

- podobne si pripravíme sirup aj z iných druhov ovocia.

- kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu vášho sirupu.

- kyselina sorbová sa dodáva pre prípad, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.

Produkty v recepte

Kyselina citrónová 20g

Kyselina citrónová 20g

Kyselina citrónová v šačku.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
KYSELINA citrónová 80 g (kelimok)

KYSELINA citrónová 80 g (kelimok)

Kyselina citrónová v kelímku.
Cena / ks: 0,28 € s DPH
KYSELINA sorbová 2 g

KYSELINA sorbová 2 g

Konzervačný prípravok.
Cena / ks: 0,10 € s DPH
ŽELÍRKA 2:1 20 g

ŽELÍRKA 2:1 20 g

Želírujúci prípravok.
Cena / ks: 0,50 € s DPH