Domáci hustý jahodový sirup so Želírkou

  • Na letné prázdniny ako stvorený pre naše ratolesti.
Domáci hustý jahodový sirup so Želírkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

2 kg jahody
2,5 l vody
1 ks Želírka Liana 2:1
1 ks Kyselina citrónová Liana 20 g
štipka Kyselina sorbová Liana
3 kg cukor trstinový alebo biely
 



Postup

1.     Umyté jahody nasekáme alebo len mierne pomixujeme a dáme do hrnca s vodou a kyselinou citrónovou prevariť.
2.      Následne prepasírujeme cez sitko. Vznikne nám asi 3,5 l šťavy. Dáme do hrnca variť spolu s Želírkou a 2 lyžicami cukru. Privedieme k varu a vsypeme zvyšok cukru, ktorý miešaním necháme rozpustiť.
3.      Nakoniec pridáme štipku Kyseliny sorbovej Liana.
4.      Nalejeme do čistých najlepšie sklenených fliaš, uzavrieme.
5.      Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

 

- naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia zahustenie sirupu.

- podobne si pripravíme sirup aj z iných druhov ovocia.

- kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu vášho sirupu.

- kyselina sorbová sa dodáva pre prípad, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.