Naše recepty

Dobošový rez

Dobošový rez

Ingrediencie

Cesto:

600g hladká múka
140 g práškový cukor
2 vajcia
140 g maslo
200 ml mlieko
1 Salajka - jelenia soľ Liana

Plnka:


1 L mlieko
10 PL (kopcovitá) hrubá múka
6 PL kryštálový cukor
3 Vanilínový cukor Liana
200 g horká čokoláda
2 PL kakao

350 g maslo
čokoládová poleva
 

Postup

Zo surovín si vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na približne 5-6 rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu.

Mlieko, múku, kryštálový cukor a vanilínový cukor uvaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame kakao a čokoládu. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach opatrne vmiešame vychladnutý puding na hladký krém. Natierame a skladáme postupne jednotlivé pláty na seba a vrchný len tenko pretrieme a polejeme čokoládovou polevou. Podľa chuti môžeme jeden či dva pláty pred nanesením plnky natrieť džemom. Necháme na chladnom mieste postáť aby zmäkol.

Produkty v recepte

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Kakao tmavé 10-12% tuku Liana 1kg

Kakao tmavé 10-12% tuku Liana 1kg

Kakao tmavé 1kg.
Cena / ks: 7,60 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH