Dobošový rez

  • Dobošový rez, kto by ho nepoznal? Mňam...
Dobošový rez
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

600g hladká múka
140 g práškový cukor
2 vajcia
140 g maslo
200 ml mlieko
1 Salajka - jelenia soľ Liana

Plnka:


1 L mlieko
10 PL (kopcovitá) hrubá múka
6 PL kryštálový cukor
3 Vanilínový cukor Liana
200 g horká čokoláda
2 PL kakao

350 g maslo
čokoládová poleva
 



Postup

Zo surovín si vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na približne 5-6 rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu.

Mlieko, múku, kryštálový cukor a vanilínový cukor uvaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame kakao a čokoládu. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach opatrne vmiešame vychladnutý puding na hladký krém. Natierame a skladáme postupne jednotlivé pláty na seba a vrchný len tenko pretrieme a polejeme čokoládovou polevou. Podľa chuti môžeme jeden či dva pláty pred nanesením plnky natrieť džemom. Necháme na chladnom mieste postáť aby zmäkol.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.