Čučoriedkový cheesecake s lesným ovocím

  • Krehké maslové sušienky poliate čučoriedkovo-tvarohovou plnkou a lesným ovocím v želé.
Čučoriedkový cheesecake s lesným ovocím
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky 
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
250 g jemný tvaroh 
100 g práškový cukor
12 g Želatína potravinárska Liana
50 ml mlieko
50 g Stabilizátor šľahačky čučoriedka Liana
2 PL lesné ovocie v želé

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky čučoriedka Liana
40 ml voda
70 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
lesné ovocie v želé
 



Postup

1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky. 
2. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky čučoriedka vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky pridáme 2 polievkové lyžice lesného ovocia v želé.  Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor čučoriedka rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko.  Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou a lesným ovocím v želé. 
 
Dobrý tip: Bezlepkovú verziu cheesecak-u pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na našej stránke.
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.