Bezlepkový višňový cheesecake

  • Plnku sme obzvláštnili a pridali 2 lyžice višní v želé.
Bezlepkový višňový cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g bezlepkové maslové sušienky (recept nájdete na našej stránke)
100 g maslo alebo rastlinný tuk
2 lyžice mlieko

Plnka:
200 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh
160 g práškový cukor
20 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
30 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
2 lyžice višne v želé

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
40 ml voda
70 g Biela čokoláda Liana
30 ml smotana na šľahanie 


Postup

1. Sušienky podrvíme a spojíme s roztopeným maslom a mliekom. Vypracovanú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme na cca 15 minút do chladničky.
2. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka na cca 10 minút.
3. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky višňa vyšľaháme v mlieku, pridáme cukor, jemný tvaroh.
4. Napučanú želatínu dáme rozputiť do mikrovlnnej rúry a ihneď šľahačom zašľaháme do plnky. Nakoniec pridáme višne v želé.
5. Plnku natrieme na sušienkovú hmotu a necháme v chladničke 1-2 hodiny stuhnúť.
6. Stabilizátor višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko.
7. Nalejeme na plnku a necháme stuhnúť v chladničke do nasledujúceho dňa.
  


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.