Bezlepkový strúhaný jablkový alebo tvarohový koláč

  • Svieži zákusok vďaka jablkovej plnke
Bezlepkový strúhaný jablkový alebo tvarohový koláč
  • 25
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
250 g rastlinný tuk
250 g práškový cukor
2 vajcia

 
Dodatky: 
1 kg očistených jabĺk
1-2 ks Škoricový cukor Liana
vanilínový cukor Liana na posypanie
 



Postup

  1. 1.     Do mixéra dáme rastlinný tuk a cukor, ktoré vymixujeme do peny. Pridáme vajcia a mixujeme ďalej do peny.
  2. 2.     Vymeníme hnetače a pridáme Cake mix. Vypracujeme jemné cesto.
  3. 3.     Preložíme na dosku a 1/3 odložíme na hodinu do mrazničky.
  4. 4.     2/3 cesta dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rukami ho roztlačíme na celú plochu.
  5. 5.     Postrúhame jablká, jemne vytlačíme šťavu, rozložíme na cesto a posypeme škoricovým cukrom.
  6. 6.     Z chladničky vyberieme cesto a nastrúhame na jablká rovnomerne po celom koláči.
  7. 7.     Dáme piecť na 180°C 40minút.
  8. 8.     Necháme vychladnúť a pokrájame.
 
Dobrý tip :
Namiesto jablkovej môžeme dať tvarohovú plnku. Použitý plech 25x35 cm.
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

25
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.