Najobľúbenejšie bezlepkové jablkové pité

  • Nepoznáme nikoho, kto by nemal rád jablkový koláč.
Bezlepkové jablkové pité
  • 93
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
250 g maslo izbovej teploty
250 g práškový cukor
2 vajíčka
 
Jablková plnka:
600 g nastrúhané jablká
3 vrecká Škoricový cukor Liana
 

 

 

 

Postup

 
1. Očistené jablká nastrúhame a vytlačíme prebytočnú šťavu. Pridáme 3 vrecká škoricový cukor Liana a premiešame.
 
2. Do misky dáme odváženú Cake mix, maslo izbovej teploty, práškový cukor, vajcia a ručne zhnietime. Cesto rozdelíme na 2 časti. Pre lepšiu prácu s cestom ho môžeme na 30 minút odložiť do chladničky. Podložku posypeme zmesou Cake mix, cesto rozvaľkáme na rozmer plechu, na ktorom budeme piecť. Plech potrieme olejom, cesto prenesieme valčekom na plech a roztlačíme ho až k okrajom plechu. Rovnomerne nanesieme jablkovú plnku. Vyvaľkáme druhú časť cesta a prenesieme na plnku.
 
3. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 30 - 35 minút.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

93
Počet hodnotení: 7
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.