Bezlepkové jablkové pité

  • Nepoznáme nikoho, kto by nemal rád jablkový koláč
Bezlepkové jablkové pité
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
250 g maslo
250 g práškový cukor
2 vajíčka
 
Jablková plnka:
600 g nastrúhané jablká
2 ks Škoricový cukor Liana
5 klinčekov
30 g cukor podľa chuti
 
 


Postup

1. Udusíme jablká nakrájané na plátky alebo nastrúhané, pridáme škoricový cukor a klinčeky.
2. Uvarené zbavíme klinčekov, necháme vychladnúť.
3. Do misky nasypeme Cake mix, pridáme zmäknuté maslo, cukor, vajíčka a vypracujeme ručne jemné cesto. Rozdelíme na 2 rovnaké časti.
4. Jeden diel rozvaľkáme na papieri na pečenie a preložíme na plech. Na to navrstvíme jablkovú plnku. Druhú polovicu cesta rovnako rozvaľkáme na papieri na pečenie a pomocou valčeka prenesieme na jablkovú vrstvu, popicháme vidličkou.
5. Upečieme pri teplote 180°C 35 minút.
6. Necháme dobre vychladnúť a nakrájame na štvorce.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.