Bezlepkový rebarborový zákusok

  • kyslá chuť rebarbory v kombinácii so sladkým vanilkovým krémom a lahodnou čokoládou
Bezlepkový rebarborový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta :

5 ks vajcia

150 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
3 lyžice vlažná voda
 

Rebarbora:

2 ks Vanilínový cukor Liana
 

Vanilkový krém :

800 ml mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g maslo

 

Čokoládová poleva: 

150 g čokoláda Liana 70%

20 g rastlinný tuk

1 lyžica olej

 

Dekoračná fólia na čokoládu
 



Postup

Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.

 
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175°C dozlatista.
 
3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
 
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. My sme na použili dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.