Bezlepkový rebarborový koláč so snehom

  • V sezóne rebarbory odporúčame tento koláčik všetkými 10-timi. Cesto je kysnuté, ale je také jemné, že chutí ako obyčajné piškótové. Kombinácia sladkého snehu a kyslej rebarbory je veľmi príjemná a osviežujúca.
pre recept na Bezlepkový rebarborový zákusok kliknite sem.
Bezlepkový rebarborový koláč so snehom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

220 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
120 g maslo
6 ks vajcia
½ kocky droždie
3 - 4 stonky rebarbora
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
6 PL cukor práškový
1 PL cukor kryštálový
 
Ďalej potrebujeme:
maslo na vymastenie plechu
ryžová múka Liana na vysypanie plechu

 

 

Postup

1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Kvások necháme vzísť cca 10 minút.
 
2. Bielky a žĺtky oddelíme. K žĺtkom pridáme maslo a dobre rozmiešame. Ďalej pridáme nakysnutý kvások z droždia, Bakery mix a vypracujeme cesto. Plech vymastíme a vysypeme ryžovou múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme po celom plechu a necháme kysnúť 45 minút.
 
3. Očistenú rebarboru nakrájame na malé kúsky, poukladáme na nakysnuté cesto a necháme podkysnúť 10 - 15 minút. Posypeme Vanilínovým cukrom a dáme upiecť do vyhriatej rúry pri 180°C cca 15 minút. 
 
4. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Po 15-tich minútach koláč vyberieme, natrieme sneh a necháme zapiecť ešte cca 7 minút. 
 
5. Rúru prepneme na spodný ohrev a dopečieme 15 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.