Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s mrveničkou
pre recept na Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 250 ml teplá voda alebo mlieko
- 15 g droždie
- 50 g roztopené maslo alebo olej
- 1 vajce
Obloha
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- slivky
Mrvenička
- 40 g Bakery mix Liana
- 25 - 30 ml olej
- 35 g cukor kryštálový
- Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, droždia a 1 PL cukru. Necháme cca 10 - 15 minút nakysnúť na teplom mieste.
- Bakery mix, cukor, vajce, olej, nakysnutý kvások z droždia a zvyšné mlieko dôkladne vymiešame. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste nakysnúť 30 minút.
- Na pomúčenej pracovnej podložke vyvaľkáme cesto, ktoré vložíme do formy vymastenej olejom. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Mrveničku pripravíme zmiešaním Bakery mix Liana, cukru a oleja. Poukladáme vykôstkované slivky, posypeme mrveničkou a Škoricovým cukrom a pečieme pri 180 - 190°C 15-20 minút dozlatista.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 250 ml teplá voda alebo mlieko
- 15 g droždie
- 50 g roztopené maslo alebo olej
- 1 vajce
Obloha
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- slivky
Mrvenička
- 40 g Bakery mix Liana
- 25 - 30 ml olej
- 35 g cukor kryštálový
Produkty k receptu