Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou

Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou

Trvanie: 00:60 (h:m)
Ako deti sme vyrastali na prvotriednych kysnutých koláčoch s ovocím z babičkinej záhrady. A tento koláč vás do týchto čias rýchlo prenesie.

Bez lepku pre recept na Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou

Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 50 g cukor
  • 1 ks vajíčko
  • 250 ml teplá voda / mlieko
  • 15 g droždie
  • 50 g roztopené maslo alebo olej
Obloha
  • jahody
Posýpka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z polovice teplej vody alebo mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
  2. Do misky dáme 300 g Bakery mix Liana, vajce, zvyšné mlieko alebo vodu a nakysnutý kvások z droždia. Dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme olej alebo maslo a miešame najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne cca 1 minútu. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a prenesieme na vymastený plech. Necháme ešte 10 minút podkysnúť. Poukladáme jahody a posypeme mrveničkou. Pečieme dozlatista.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 50 g cukor
  • 1 ks vajíčko
  • 250 ml teplá voda / mlieko
  • 15 g droždie
  • 50 g roztopené maslo alebo olej
Obloha
  • jahody
Posýpka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné