Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou

  • Tradičný, obľúbený kysnutý koláčik
Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 ks vajíčko
250 ml teplá voda / mlieko
15 g droždie
50 g roztopené maslo alebo olej

Obloha : 
ovocie napr. marhule, slivky, broskyne...

Posýpka :
50 g Bakery mix Liana
50 g maslo
2 lyžice cukor
1 ks Škoricový cukor Liana
 



Postup

1.      Pripravíme kvások z polovice teplej vody / mlieka (100ml), 20 g cukru a droždia.
2.      Do misky dáme 200 g Bakery mix , zvyšný cukor (30g), 1 vajce, zvyšok vody / mlieka (150ml) roztopené maslo a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Pridáme zvyšok (100g) Bakery mix a miešame najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne cca 3 minúty. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
3.      Vyvaľkáme ho na pracovnej doske posypanej Bakery mix  a uložíme na vymastený plech, necháme ešte 10 minút podkysnúť. Poukladáme ovocie podľa chuti a posypeme posýpkou. Upečieme dozlatista.


Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.