Bezlepkový kváskový chlieb vo forme

  • Vnútri jemný vďaka obsahu 3 druhov vlákniny v našich bezlepkových zmesiach múk s chrumkavou kôrkou.
pre recept na Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb v ošatke kliknite sem.
Bezlepkový kváskový chlieb vo forme
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

1. deň rozkvas
200 g Bread mix dark Liana 
400 ml vlažná voda
2-3 lyžice kvások z Bread mix white (recept na kvások nájdete na našej stránke www.lianasro.sk)

2. deň
230 g Bread mix white Liana 
3 lyžice olej
1 a 1/2 kávovej lyžičky soľ
1/2 kávovej lyžičky rasca mletá
podľa chuti ľanové semienka, sezam, slnečnica

 

 

 

Postup

1. Všetky suroviny z prvého dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa cca 12 hodín.
2. Do rozkvasu z 1. dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z 2. dňa. Olej pridávame až nakoniec. Cesto dáme do vymastenej formy na biskupský chlebík, povrch uhladíme. 
3. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 4 hodiny. Že je chlebík dostatočne vykysnutý na pečenie spoznáme podľa toho, či nám nadvihol svoj objem asi o polovicu. 
4. Pred pečením chlieb potrieme zmesou vody a oleja v pomere 1:1. Môžeme povrch miestami narezať, ak sa nám nepáči prasknutý chlebík. 
5. Pečieme pri teplote 225°C prvých 15 minút a následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte cca 30-40 minút. Ihneď po upečení potrieme chlieb vodou a na mriežke necháme dobre vychladnúť.

Dobrý tip:
Kváskový chlieb môžeme pripraviť aj z jedného druhu bezlepkovej múčnej zmesi a to Bread mix white (svetlý chlieb) alebo Bread mix dark (tmavý s pohánkou).
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.