Bezlepkový kváskový chlieb pečený v jánskom skle

  • Chrumkavý celozrnný kváskový chlieb z bezlepkovej múčnej zmesi Bread mix dark na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou. Zmes je dostupná aj na lekársky predpis.
pre recept na Bezlepkový kváskový chlieb vo forme kliknite sem.
Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb v ošatke
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas:
200 g Bread mix dark Liana alebo Bread mix white Liana
450 ml vlažná voda
2 PL kvások z Bread mix white Liana

2. deň - cesto:
230 - 250 g Bread mix dark Liana alebo Bread mix white Liana
2 KL soľ
1 KL rasca mletá
3 PL olej

 

 

 

Postup

1. Do misky nasypeme Bread mix dark alebo Bread mix white, vodu a čistou lyžicou pridáme 2 PL kvásku. Suroviny dobre premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste do nasledujúceho dňa 12 - 15 hodín.

2. Do nakysnutého rozkvasu pridáme Bread mix white alebo Bread mix dark, soľ a podľa chuti mletú rascu. Premiešame elektrickým hnetačom a počas miešania pridáme olej. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 1 - 2 hodiny. 
 
3. Cesto prenesieme do formy potretej olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny. Cesto narežeme a postriekame zmesou 2 PL oleja a 2 PL vody. 
 
4. Pečieme v rúre pri 225°C s pokrievkou cca 40 minút a bez pokrievky 10 - 15 minút pre získanie chrumkavej kôrky. Po upečení ihneď postriekame vodou, vyberieme z formy a prikryjeme do vychladnutia.
 
Dobrý tip:
Bezlepkový kvások z Bread mix white pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-bread-mix-white
 
Dobrý tip 2:
Chlieb môžeme posypať semienkami podľa chuti.
 
 
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.