Bezlepkový krémeš z lístkovo - pľundrového cesta

Bezlepkový krémeš z lístkovo - pľundrového cesta

Porcie: 24 (ks)
v cukrárni po ňom siahajú mnohí z nás. Je to ten druh zákusku, ktorý si nás jednoducho podmaní
Ingrediencie
Lístkovo - pľundrové cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 ml voda
  • 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Krém
Dodatky
  • šľahačka

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup lístkovo-pľundrové cesto

  1. Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
  2. Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca.
  3. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.Cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na opačnej strane plechu 15 minút pri teplote 180stupňov.

Postup plnka

  1. V mlieku rozmiešame cukor, Zlaté krémy, žĺtky, ryžovú múku a uvaríme puding.
  2. Do horúceho pudingu primiešame maslo a tuhý sneh z bielkov.
  3. Teplú plnku nanesieme na cesto a necháme vychladnúť.
  4. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na vychladnutú plnku.
  5. Druhý plát cesta pokrájame na štvorce a pocukrujeme.
  6. Uložíme na šľahačku a necháme stuhnúť.
  7. Dorežeme okraje a podľa štvorcov na vrchu narežeme na krémeše.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Lístkovo - pľundrové cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 ml voda
  • 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Krém
Dodatky
  • šľahačka

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné