Bezlepkový jahodový rez

  • Rýchly dezert
Bezlepkový jahodový rez
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
4 ks vajcia
200 g práškový cukor
180 g Cake mix Liana
1 PL voda
100 ml olej

Plnka:
250 g maslo
400 ml mlieko
40 g Jahodový puding Liana 1 kg
6 PL kryštálový cukor
10 ks čerstvých jahôd

Dodatky: čerstvé jahody na ozdobu

 


 



Postup

  1. 1.     Žĺtky s cukrom mixujeme v mixéri do peny. Pridáme olej, vodu a mixujeme ešte 10 minút.
  2. 2.     Ručne pridáme do žĺtkovej peny Cake mix a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  3. 3.     Cesto vylejeme na plech (23x33cm) vystlaný papierom na pečenie.
  4. 4.     Dáme piecť na 180°C 20-25 minút.
  5. 5.     Upečený plát preložíme na tácku vrchnou stranou dole a stiahneme papier na pečenie.
  6. 6.     Vychladnuté cesto natrieme plnkou a zdobiacou platničkou vytvoríme vlnky.
  7. 7.     Poukladáme jahody.
  8. 8.     Dáme vychladnúť a ostrým nožom pokrájame.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Do hrnca dáme mlieko, puding, cukor, nakrájané jahody a uvaríme na kašu.
  2. 2.     Necháme vychladnúť.
  3. 3.     Do mixéra dáme polovicu uvareného pudingu a polovicu masla. Mixujeme, potom postupne pridáme zvyšné maslo a puding.




Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.