Bezlepkové jahodové rezy so šľahačkou

  • Jahody so šľahačkou nikdy nesklamú. Mňaaam :-)
pre recept na Bezlepkový jahodový rez kliknite sem.
Bezlepkové jahodové rezy so šľahačkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
4 ks vajcia
180 g Cake mix Liana
200 g práškový cukor
50 ml olej
2 lyžice voda

Jahodová plnka :
800 g jahody
6 lyžíc kryštálový cukor
2 ks Zlatý krém Liana
1 ks Želatína číra Liana
50 ml voda


Šľahačka :
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
300 ml mlieko
4 lyžice práškový cukor
1 ks Želatína číra Liana
100 ml voda

Dodatky :
jahody na ozdobu
plech 23x33 cm
 



 



 

 

 

 

Postup

1.     Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, vodu a šľaháme ešte cca 10 minút. Do žĺtkovej peny pridáme ručne Cake mix a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

2.      Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 180°C 20-25 minút.

3.     Upečený plát preložíme do hlbšieho plechu vrchnou stranou dole a stiahneme papier.

4.     Jahody rozmixujeme, nasypeme do odmerky a dolejeme vodou do 1 l. Zvyšok 0,8 l dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšnom rozmiešame Zlaté krémy a prilejeme k vriacim jahodám. Odoberieme asi 100 ml horúcej jahodovej hmoty a rozmiešame v nej Želatínu číru a primiešame k zvyšným ešte horúcim jahodám. Vylejeme na cesto a necháme vychladnúť. 

5.     V 100 ml horúcej vody rozmiešame želatínu  a necháme vychladnúť. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a s cukrom a hneď vmixujeme vychladnutú želatínu. Natrieme na koláč. Necháme stuhnúť. 

Dobrý tip:
Koláč môžeme podávať aj bez šľahačky len s jahodovou plnkou.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.