Bezlepkový jablkový krémeš

  • Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom
Bezlepkový jablkový krémeš
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
5 ks vajcia
150 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
3 lyžice vlažná voda
 

Jablková plnka:
1 kg nastrúhané jablká
2 ks Vanilínový cukor Liana
 

Vanilkový krém:
700 ml mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g maslo
 

Na ozdobu:
250 ml smotana na šľahanie
čokoláda na postrúhanie

 



Postup

1. Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň jablkovú plnku.
 
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a upečieme v rúre na 175°C dozlatista.
 
3. Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého krému a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
 
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne rozotrieme vanilkový krém. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na krém. Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť.
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.