Bezlepkový írsky chlieb bez droždia a kvásku

  • Rýchla príprava bez kysnutia, droždia alebo kvásku. Jediným kypridlom je sóda bikarbóna. Pridaný jogurt spravil chlieb jemnejší a to aj na nasledujúci deň.
Bezlepkový írsky chlieb bez droždia
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bread mix white Liana
280 g hustý biely tučný jogurt  
100 ml voda
¾ lyžičky soľ
1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
1 lyžička trstinový cukor
1 lyžica slnečnicové semienka
 

Postup

1. Všetky suroviny spojíme vareškou do pevného cesta. Necháme cesto odpočívať, kým sa vyhrieva rúra. 
2. Rúru vyhrejeme na 200°C spolu s plechom na záparu, ktorý vložíme na dno rúry. 
3. Plech alebo antikorovú misu vystelieme papierom na pečenie. Mokrými rukami vytvarujeme bochník a prenesieme na papier na pečenie. Mokrou plastovou vareškou bochník uhladíme, aby bol povrch hladký a rovný, postriekame vodou, vrch chleba narežeme a vložíme do vyhriatej rúry. Do spodného plechu vylejeme 250 ml vriacej vody na záparu. Pečieme 10 minút pri 200°C a neskôr teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a dopečieme 35-40 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.