Bezlepkový sódový chlieb bez kysnutia

  • Príprava je rýchla, zaberie necelú hodinu. Vďaka svojej tuhej konzistencii sa hodí k polievkam alebo na raňajky.
Bezlepkový sódový chlieb bez kysnutia
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:50
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bread mix white Liana
225 ml vlažná voda
1 lyžica jablčný ocot
1 lyžička med
1 lyžička Sóda bikarbóna Liana 
¾ lyžičky soľ
2 lyžice olej
1 lyžica ľanové semienka
½ lyžičky mletá rasca
 

Postup

1. V pohári zmiešame vlažnú vodu s medom a jablčným octom. Zvyšné suroviny nasypeme do kuchynského robota , prilejeme zmes vody, medu a octu a necháme krátko vymiešať. Suroviny sa musia spojiť do kompaktného cesta. Cesto bude lepivé. Necháme ho postáť cca 10 minút. 
2. Rúru vyhrejeme na 200°C. Zohrejeme aj plech, ktorý bude slúžiť na záparu. 
3. Odstaté cesto mokrými rukami vytvarujeme do tvaru bochníka a preložíme ho do misky alebo na plech, na ktorom budeme piecť chlieb. Plech vystelieme papierom na pečenie. 
4. Plastovú varešku namočíme do vody a uhladíme bochník. Vrch narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech, ktorý bude na záparu nalejeme cca 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C. Spodný plech s vodou vyberieme a dopečieme ešte 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
 
Dobrý tip: Cesto je lepivé preto je vhodné, ak sa s ním manipuluje mokrými rukami alebo ho tvarujeme mokrou vareškou.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.