Bezlepkový biely zemplínsky koláč

  • Odteraz s týmto receptom si viete aj sami upiecť zemplínsky koláč na Veľkú noc alebo Vianoce
Bezlepkový biely zemplínsky koláč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

450 g Bakery mix Liana
1 PL kryštálový cukor do kvásku
25 g čerstvé droždie
350 ml teplé mlieko
1 vajce
90 g práškový cukor
90 g rozpustené maslo
 


Postup

1.     Pripravíme si kvások zo 100 ml teplého mlieka, 1 PL kryštálového cukru a droždia.  Necháme 15 minút na teplom mieste odstáť.
2.     Vymiešame zmes Bakery mix, práškový cukor, vajce, kvások a postupne pridáme ostatné mlieko. Neskôr, po 10 minútach miesenia, postupne cca na 3x pridáme rozpustené vlažné maslo až vypracujeme hladké cesto.
3.     Zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 40 minút.
4.     Preložíme na dosku a vypracujeme.
5.     Rozdelíme na 4 časti a z každej ušúľame podlhovasté valčeky.
6.     Konce na jednej strane spojíme a začneme splietať: z pravej strany zoberieme prvý podsunieme pod druhý a dáme na tretí a štvrtý. Takto postupujeme až ukončíme a koniec podsunieme pod upletený koláč.
7.     Dáme do formy v rozmeroch 29x14 cm a necháme zakryté pod utierkou ešte 60 minút kysnúť.
8.     Potrieme žĺtkom a dáme piecť prvých 10 minút na 200 °C a potom  50 minút na 180 °C. V polovici pečenia zakryjeme alobalom, aby sa nám nepripálil vrch.

9.     Pred krájaním necháme vychladnúť.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.