Bezlepkový mazanec

  • Čas na prípravu mazanca? Veľkonočné obdobie. My Vám prinášame skvelý, bezlepkový recept na jemnučký mazanec ako pierko. Dobrú chuť !
Bezlepkový mazanec
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

450 g Bakery mix Liana
350 ml teplé mlieko
150 g kryštálový cukor
100 g maslo
100 g hrozienka
2 vajcia
25 g čerstvé droždie
½ KL sušená citrónová kôra
hrsť mandľových plátkov
 


Postup

1. Najprv si pripravíme kvások zo 100 ml teplého mlieka, 1 PL cukru a droždia, necháme vykvasiť 10 minút na teplom mieste.
2. Do misky na miesenie dáme zmes Bakery mix, cukor, citrónovú kôru prilejeme rozpustené, nie horúce maslo, 2 vajíčka a nakoniec kvások.
3. Varechou spracovávame poctivo cesto 15 minút až je jemnučké a odliepa sa od misky.
4. Primiešame hrozienka (môžu byť aj namočené v rume).
5. Cesto dáme do okrúhlej formy na pečenie (môže byť aj jánske sklo, na ktoré je dobré na dno dať papier na pečenie).
6. Stierkou uhladíme na kopček a jemne poprašíme zmesou Bakery mix a nožom v strede narežeme do kríža.
7. Pod utierkou necháme kysnúť 50-60 minút.
8. Vykysnuté potrieme vajíčkom a posypeme mandľami.
9. Pečieme 50 minút na 180 °C a asi po 20-30 minútach zakryjeme alobalom.
10. Upečené vyberieme z formy a necháme na mriežke  dobre vychladnúť.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.