Naše recepty

Bezlepkový mazanec

Bezlepkový mazanec
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Cesto:

450 g Bakery mix Liana
350 ml teplé mlieko
150 g kryštálový cukor
100 g maslo
100 g hrozienka
2 vajcia
25 g čerstvé droždie
½ KL sušená citrónová kôra
hrsť mandľových plátkov
 

Postup

1.     Najprv si pripravíme kvások zo 100 ml teplého mlieka, 1 PL cukru a droždia, necháme vykvasiť 10 minút na teplom mieste.
2.     Do misky na miesenie dáme zmes Bakery mix, cukor, citrónovú kôru prilejeme rozpustené, nie horúce maslo, 2 vajíčka a nakoniec kvások.
3.     Ručne varechou spracovávame poctivo cesto 15 minút až je jemnučké a odliepa sa od misky.
4.     Primiešame hrozienka (môžu byť aj namočené v rume).
5.     Cesto dáme do okrúhlej pečiacej formy (môže byť aj jánske sklo, na ktoré je dobré na dno dať papier na pečenie).
6.     Stierkou uhladíme na kopček a jemne poprašíme zmesou Bakery mix a nožom v strede narežeme do kríža.
7.     Pod utierkou necháme kysnúť 50-60 minút.
8.     Vykysnuté potrieme vajíčkom a posypeme mandľami.
9.     Pečieme 50 minút na 180 °C a asi po 20-30 minútach zakryjeme alobalom.
10. Upečené vyberieme z formy a necháme na mriežke  dobre vychladnúť.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Cake, Bakery a Fine mix AKCIA 2+1 GRÁTIS

Cake, Bakery a Fine mix AKCIA 2+1 GRÁTIS

AKCIA 2+1 GRÁTIS
Cena / ks: 11,00 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH