Bezlepkové vanilkové venčeky

  • Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta plnené naším Zlatým krémom. Sú neuveriteľne jemné a nadýchané.
Bezlepkové vanilkové venčeky
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

120 g Cake mix Liana
100 g maslo
100 ml voda
3 ks vajce
 

Krém 

600 ml mlieko

2 ks Zlatý krém Liana

100 g maslo

100 g cukor

 

 

 

 

Postup

1. Vodu, maslo a soľ dáme zovrieť. Za stáleho miešania nasypeme pomaly Cake mix a na miernom ohni varíme, kým nám nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Necháme vychladnúť.
2. Do vychladnutej kaše zašľaháme po jednom vajíčka. Zdobiacim vreckom tvarujeme na plech kolieska, každé koliesko obídeme dvakrát. Dáme do rúry upiecť pri teplote 200°C na 7-10 minút. Následne teplotu znížime na 160°C a  pečieme ešte asi 5-8 minút mierne dozlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby nám venčeky neklesli. Upečené necháme vychladnúť.
3. Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť. Ešte horúci puding potrieme kockou masla, aby sa nám nevytvorila na povrchu kôrka.

4. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a následne po lyžiciach primiešame vychladnutý puding. Zdobiacim vreckom naplníme rozkrojené venčeky a posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.