Venčeky

  • Nech sú trendy v pečení akékoľvek všetci máme radi klasiku. A venčeky z odpaľovaného cesta klasikou určite sú. Ak si na ne už dlho brúsite zúbky, ale ešte ste sa neodvážili, s naším receptom to hravo zvládnete. A garantujeme Vám, že ich nebudete piecť len raz do roka :)
Venčeky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Odpaľované cesto:
150 g polohrubá múka
4 vajcia izbovej teploty
100 g rastlinný tuk
2,5 dcl voda
štipka soli

Krém:
0,5 l mlieko
100 g kryštálový cukor
2-3 ks Zlatý krém Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g rastlinný tuk
2 žĺtky
rum podľa chuti (cca 0,5 dcl)

 



Postup

1. Vodu s tukom a soľou dáme variť. Keď sa tuk rozpustí a začne prichádzať do varu pridáme múku, znížime teplotu a na sporáku miešame, kým sa cesto neoddeľuje od dna a od varešky. Odpaľujeme cca 3-4 minúty. 
2. Odstavíme, necháme vychladnúť a občas premiešame.
3. Do vychladnutej zmesi postupne zapracujeme vajcia. Hotové cesto je husté a hladké. Naplníme cukrárske vrecko s nádstavcom a vytláčame kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska dávame ďalej od seba, lebo pri pečení sa zväčšia. 
4. Pečieme 5 minút, pri teplote 200°C. Potom znížime teplotu na 180°C  a pečieme 20-25 minút.
5. Z mlieka, cukru, vanilínového cukru, Zlatých krémov a žĺtkov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. 
6. Zmäknutý rastlinný tuk vyšľaháme a postupne zapracujeme vychladnutý puding. Podľa chuti dosladíme a pridáme rum. Krémom naplníme prekrojené kolieska.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.