Naše recepty

Venčeky

Venčeky

Ingrediencie

Odpaľované cesto:
150 g polohrubá múka
4 vajcia izbovej teploty
100 g rastlinný tuk
2,5 dcl voda
štipka soli

Krém:
0,5 l mlieko
100 g kryštálový cukor
2-3 ks Zlatý krém Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
250 g rastlinný tuk
2 žĺtky
rum podľa chuti (cca 0,5 dcl)

 

Postup

1. Vodu s tukom a soľou dáme variť. Keď sa tuk rozpustí a začne prichádzať do varu pridáme múku, znížime teplotu a na sporáku miešame, kým sa cesto neoddeľuje od dna a od varešky. Odpaľujeme cca 3-4 minúty. 
2. Odstavíme, necháme vychladnúť a občas premiešame.
3. Do vychladnutej zmesi postupne zapracujeme vajcia. Hotové cesto je husté a hladké. Naplníme cukrárske vrecko s nádstavcom a vytláčame kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska dávame ďalej od seba, lebo pri pečení sa zväčšia. 
4. Pečieme 5 minút, pri teplote 200°C. Potom znížime teplotu na 180°C  a pečieme 20-25 minút.
5. Z mlieka, cukru, vanilínového cukru, Zlatých krémov a žĺtkov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. 
6. Zmäknutý rastlinný tuk vyšľaháme a postupne zapracujeme vychladnutý puding. Podľa chuti dosladíme a pridáme rum. Krémom naplníme prekrojené kolieska.

Produkty v recepte

ZLATÝ KRÉM LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM LIANA 40 g

Zlatý krém Liana 40 g.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Jednorázové vrecká- protišmykové 18

Jednorázové vrecká- protišmykové 18

Cena / ks: 0,16 € s DPH