Naše recepty

Bezlepkové špenátové halušky

Bezlepkové špenátové halušky
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
4 - 6 kusov

Ingrediencie

Cesto:

300 g Bakery mix Liana
300 ml voda
2 vajcia
1 KL soľ
½ balenie baby špenát
 

Postup

1. Zmixujeme špenát s vajíčkami a 1dl vody v smoothie mixéri.
 
2. Do misky vysypeme zmes Bakery mix a vylejeme do nej vyrobenú špenátovú zmes. Pridáme ostatnú vodu a dobre vymiešame s varechou na jemné cesto.
 
3. Cez haluškovač pretláčame cesto do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní halušiek ich necháme ešte vo vode 3 minúty.
 
4. Halušky si precedíme, opláchneme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepili.
 
Na časť halušiek použijeme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Halušky ozdobíme usmaženou anglickou slaninou.
 
Na druhú časť halušiek urobíme hlivovú omáčku so syrom:
Do panvice dáme pór, čierne mleté korenie a 1 PL oleja – smažíme. Potom pridáme hlivu, ktorú povaríme 10 minút. Smotanu zatrepeme s 1 PL zmesi Bakery mix, vylejeme do hríbov a za stáleho miešania pridáme tavený syr. Všetko varíme za stáleho miešania cca 10 minút.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH