Bezlepkové špenátové halušky

  • Což takhle dát si špenát ?:)
Bezlepkové špenátové halušky
  • 99
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    4-6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

300 g Bakery mix Liana
300 ml voda
2 vajcia
1 KL soľ
½ balenie baby špenát
 


Postup

1. Zmixujeme špenát s vajíčkami a 1dl vody v smoothie mixéri.
 
2. Do misky vysypeme zmes Bakery mix a vylejeme do nej vyrobenú špenátovú zmes. Pridáme ostatnú vodu a dobre vymiešame s varechou na jemné cesto.
 
3. Cez haluškovač pretláčame cesto do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní halušiek ich necháme ešte vo vode 3 minúty.
 
4. Halušky si precedíme, opláchneme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepili.
 
Na časť halušiek použijeme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Halušky ozdobíme usmaženou anglickou slaninou.
 
Na druhú časť halušiek urobíme hlivovú omáčku so syrom:
Do panvice dáme pór, čierne mleté korenie a 1 PL oleja – smažíme. Potom pridáme hlivu, ktorú povaríme 10 minút. Smotanu zatrepeme s 1 PL zmesi Bakery mix, vylejeme do hríbov a za stáleho miešania pridáme tavený syr. Všetko varíme za stáleho miešania cca 10 minút.


Čo si myslíte o tomto recepte?

99
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.