Klasické bezlepkové halušky

  • Obľúbené klasické halušky u malých či veľkých s bryndzou, tvarohom alebo kapustou.
Klasické bezlepkové halušky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    20 minút
    (h:m)
  • Porcie
    2
    (ks)

Ingrediencie

150 g Universal mix Liana
150 ml voda
vajce
soľ podľa chuti 

Postup

1. Všetky suroviny spracujeme do hladkého cesta. 
 
2. Cesto cez haluškár pretlačíme lyžicou do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch necháme prevrieť ešte cca 3 minúty a scedíme.
 
Dobrý tip:
Ak chceme pripraviť zemiakové halušky, časť vody nahradíme najemno nastrúhaným zemiakom.
 
Dobrý tip 2:
Ak pripravujeme halušky s bryndzou, tvarohom alebo kapustou, len zľahka prepláchneme studenou vodou.
 
Dobrý tip 3:
Ak chceme halušky ako prílohu dôkladne ich prepláchneme a scedíme.
 
Dobrý tip 4:
Halušky môžeme pripraviť aj bez pridania vajíčka.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.