Bezlepkové pizzové slimáky

  • Pizzové slimáky sú skvelé ako mini občerstvenie pre návštevu alebo ako chutné hryzkanie večer k telke.
Bezlepkové pizzové slimáky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

375 g Bakery mix Liana
380 ml mlieko
15 g čerstvé droždie
50 ml olej
1 KL cukor
1 KL soľ
 
Plnka:
kečup alebo paradajkový pretlak
šunka
syr
oregano
žĺtok s prelisovaným cesnakom na potretie

Postup

1. Začneme prípravou kvásku; v 150 ml mlieka rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme 10 minút nakvasiť.
 
2. Do misky nasypeme Bakery mix Liana, soľ, nakysnutý kvások z droždia a zvyšné mlieko. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami. Neskôr pridáme olej a ešte mixérom premiešame. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
 
3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku a rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme a potrieme kečupom alebo pretlakom. Posypeme oreganom, uložíme šunku, syr a zrolujeme. Nakrájame na kolieska a poukladáme na papier na pečenie. Potrieme žĺtkom, do ktorého prelisujeme cesnak a nakoniec ešte posypeme oreganom. Pečieme pri 180 - 200°C 15 minút.
 
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.