Bezlepkové cesnakové trojhranky

  • Z kysnutého cesta sú skvelé domáce lahôdky, ako napríklad tieto trojhranky so znamenitou cesnakovou arómou a chutnou plnkou.
Bezlepkové cesnakové trojhranky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
375 g Bakery mix Liana
380 ml mlieko
15 g droždie
1 lyžička soľ
1 lyžica cukor (na kvások)
50 ml olej
 
Plnka:
50 g maslo
2 balenia tavené syry v črievku
1 ks žĺtok
1 lyžica petržlenová vňať
4 strúčiky cesnaku
100 g tvrdý strúhaný syr
 


Postup

1.     Pripravíme kvások z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť cca 10 minút. Potom ho vylejeme do Bakery mix, soli a oleja.

2.     Cesto vypracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom a necháme 20 minút prikryté vykysnúť.

3.     Rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme.

4.     Natrieme plnkou a zrolujeme.

5.     Nakrájame na menšie kúsky, uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou.

6.     Pečieme 20-25 minút pri 180-200st pokiaľ trojhranky nechytia krásnu zlatú farbu.

7.     Časť trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať ich krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.