Naše recepty

Bezlepkové cesnakové trojhranky

Bezlepkové cesnakové trojhranky
Dľžka prípravy
45 minút
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Cesto:
375 g Bakery mix Liana
380 ml mlieko
15 g droždie
1 lyžička soľ
1 lyžica cukor (na kvások)
50 ml olej
 
Plnka:
50 g maslo
2 balenia tavené syry v črievku
1 ks žĺtok
1 lyžica petržlenová vňať
4 strúčiky cesnaku
100 g tvrdý strúhaný syr
 

Postup

1.     Pripravíme kvások z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť cca 10 minút. Potom ho vylejeme do Bakery mix, soli a oleja.

2.     Cesto vypracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom a necháme 20 minút prikryté vykysnúť.

3.     Rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme.

4.     Natrieme plnkou a zrolujeme.

5.     Nakrájame na menšie kúsky, uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou.

6.     Pečieme 20-25 minút pri 180-200st pokiaľ trojhranky nechytia krásnu zlatú farbu.

7.     Časť trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať ich krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH