Bezlepkové cesnakovo-syrové trojhranky

  • Z kysnutého cesta sú skvelé domáce lahôdky, ako napríklad tieto trojhranky so znamenitou cesnakovou arómou a chutnou plnkou.
pre recept na Bezlepkové pizza štangle s domácim cesnakovým dresingom kliknite sem.
Bezlepkové cesnakovo-syrové trojhranky
  • 95
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
375 g Bakery mix Liana
380 ml mlieko
15 g čerstvé droždie
50 ml olej
1 KL cukor
1 KL soľ 
 
Plnka:
50 g maslo
2 balenia tavený syr v črievku
1 ks žĺtok
4 strúčiky cesnaku
100 g tvrdý strúhaný syr
 
 
 

 

 

 

Postup

1. V 150 ml mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 1 KL cukru a necháme nakvasiť asi 10 minút. 
 
2. V miske rozmiešame Bakery mix, soľ, zvyšné mlieko a pripravený nakysnutý kvások z droždia. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Vypracujeme cesto a necháme prikryté potravinou fóliou 20 minút. 
 
3. Medzitým môžeme pripraviť dressing a plnku. Cesnakový dressing - zmiešame 200 ml kyslej smotany, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku soli a syr Niva.
Plnka - zmiešame maslo, tavené syry v črievku, žĺtok, prelisované strúčiky cesnaku.
 
4. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku a rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme, naplníme plnkou a posypeme nastrúhaným syrom. Zrolujeme, narežeme na trojhranky, uložíme na papier na pečenie a prikryjeme potravinovou fóliou. Necháme podkysnúť 20 minút.
 
5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme pri 180 - 200°C cca 20 minút. 
 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

95
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.