Naše recepty

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Cesto:

300 g Bakery mix Liana

2 vajcia

15 g droždie

1,5 KL soľ

1 KL cukor na kvások

250 ml vlažná voda

1 PL masť

 

Oškvarková plnka:

150 g mleté oškvarky

 

Dodatky:

1 vajce na potretie

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások z vlažnej vody, cukru a droždia. Uvedené suroviny necháme 10 minút postáť.
2. Do misky nasypeme Bakery mix, soľ, masť a vajíčka. Prilejeme vykysnutý kvások z droždia a vypracujeme cesto mixérom 3 minúty. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
3. Na podložke vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku cca 1 cm a potrieme pomletými oškvarkami.
4. Cesto preložíme tak, že 1/3 preložíme do stredu a nato ešte ďalšiu 1/3 a necháme 10 minút nakysnúť. Znova cesto rozvaľkáme cca na 2 cm výšku a nožom  spravíme ryhy.
5. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme pagáčiky. Zostatky už nespracujeme, ale necháme ich voľné na upečenie.
6. Uložíme na plech potretý olejom (netreba pri nelepivých povrchoch plechu). Potrieme povrch pagáčikov vajíčkom. Nesmie to stiecť na boky, pretože sa nedvihnú do výšky. Okrajky uložíme tiež na plech.
7. Pečieme na 200°C 20minút.
 

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH