Naše recepty

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Cesto:

300 g Bakery mix Liana

2 vajcia

15 g droždie

1,5 KL soľ

1 KL cukor na kvások

250 ml vlažná voda

1 PL masť

 

Oškvarková plnka:

150 g pomletých oškvarkov

 

Dodatky:

1 vajce na potretie

 

 

Postup

1. Prvým krokom je vytvorenie kvásku z vlažnej vody, cukru a droždia. Uvedené suroviny necháme 10 minút postáť.
 
2. Do misky vysypeme zmes Bakery mix, soľ, pridáme masť a vajíčka. Prilejeme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto mixérom 3 minúty. Zakryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
 
3. Na podložku položíme vykysnuté cesto a rozvaľkáme ho na hrúbku cca 1cm a potrieme pomletými oškvarkami.
 
4. Cesto preložíme tak, že 1/3 preložíme do stredu a nato ešte ďalšiu 1/3 a necháme ešte 10 minút vykysnúť. Znova cesto rozvaľkáme cca na 2cm výšku a nožom urobíme ryhy.
 
5. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme pagáčiky. Zostatky už nespracujeme, ale necháme ich voľné na upečenie.
 
6. Uložíme na plech potretý olejom (netreba pri nelepivých povrchoch plechu). Potrieme povrch pagáčikov vajíčkom. Nesmie to stiecť na boky, pretože sa nedvihnú do výšky. Okrojky uložíme na plech tiež.
 
7. Pečieme na 200°C 20minút.
 

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH