Bezlepkové oškvarkové pagáčiky

  • Stará, osvedčená klasika. Receptov na nich je neúrekom a mnohé sa dedia z pokolenia na pokolenie. Vyskúšajte náš recept! Zaručene sa budete oblizovať.
Bezlepkové oškvarkové pagáčiky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

300 g Bakery mix Liana

2 vajcia

15 g droždie

1,5 KL soľ

1 KL cukor na kvások

250 ml vlažná voda

1 PL masť

 

Oškvarková plnka:

150 g mleté oškvarky

 

Dodatky:

1 vajce na potretie

 

 



Postup

1. Pripravíme kvások z vlažnej vody, cukru a droždia. Uvedené suroviny necháme 10 minút postáť.
2. Do misky nasypeme Bakery mix, soľ, masť a vajíčka. Prilejeme vykysnutý kvások z droždia a vypracujeme cesto mixérom 3 minúty. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
3. Na podložke vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku cca 1 cm a potrieme pomletými oškvarkami.
4. Cesto preložíme tak, že 1/3 preložíme do stredu a nato ešte ďalšiu 1/3 a necháme 10 minút nakysnúť. Znova cesto rozvaľkáme cca na 2 cm výšku a nožom  spravíme ryhy.
5. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme pagáčiky. Zostatky už nespracujeme, ale necháme ich voľné na upečenie.
6. Uložíme na plech potretý olejom (netreba pri nelepivých povrchoch plechu). Potrieme povrch pagáčikov vajíčkom. Nesmie to stiecť na boky, pretože sa nedvihnú do výšky. Okrajky uložíme tiež na plech.
7. Pečieme na 200°C 20minút.
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.