Bezlepkové škvarkové bagety

  • Kto má rád škvarkové pagáče, tak si obľúbi aj tieto bagetky. Už pri pečení lákavo voňajú, povrch je chrumkavý ... už sa len zahryznúť.
Bezlepkové škvarkové bagety
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
½ kocky droždie
350 g Bread mix dark Liana
1 lyžička soľ
100 g mleté škvarky
100 g kyslá smotana
150 ml voda
 
Dodatky:
na podsypanie ryžová múka Liana
 

Postup

1. V 100 ml vlažnej vode rozmiešame lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások.
 
2. Do kuchynského robota dáme pripravený kvások z droždia a zvyšné suroviny a vymiesime kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. 
 
3. Pomúčime kuchynskú dosku ryžovou múkou a položíme vykysnuté cesto. Premiesime, vytvarujeme valec a rozdelíme na 6 rovnakých dielov (každý diel 130 g). Dieliky opäť premiesime, cesto netreba podsypávať, pretože je od škvarkov dosť mastné. Vytvarujeme bagety a vložíme ich do formy. Necháme 30 - 40 minút kysnúť. 
 
4. Rúru vyhrejeme na 240°C aj s plechom na záparu, ktorý položíme na dno rúry. 
 
5. Bagetky narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. 
 
6. Spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 190°C a bagety postriekame vodou. Dopečieme ešte 30 minút. Potom ich necháme na mriežke vychladnúť. 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.